Магазин

Хотел нуди одмор са “морским пријатељима” – пет звјездица под водом по цијени новијег аутомобила

Испод острва Рангали, на пет метара испод површине Малдива, налази се архитектонско чудо. Хотел са пет звјездица у коме једна ноћ кошта 19.000 евра.

Архитектонско чудо на морском дну – тако се може описати хотел који није изграђен него ископан, спаваћа соба подсјећа на акваријум са погледом на дубине океана и живи свијет у њему.

У луксузни комплекс стиже се хидроавионом или чамцем, а најскупља подводна хотелска соба пружа задивљујући поглед на Индијски океан.

„Малдиви су познати по невјероватно лијепим плажама и кристално тиркизној води. Поглед на океан одузима дах. Али то је само половина љепоте Малдива. Друга половина постоји под водом. Подводни екосистем који треба показати посјетиоцима без роњења у мору“, рекао је архитекта Јуџи Јамазаки.

Локални архитекта Ахмед Салим удружио се са њујоршком фирмом „Јуџи Јамазаки“ како би дизајнирао пројекат „Мурака“, која је осмишљена да буде луксузна вила за одмор у љетовалишту Conrad Maldives на острву. Пројекат је осмислио Мајк Марфи, инжењер и стручњак за технологију акваријума. 

„Дизајн ентеријера и велики број детаља у вили инспирисани су луксузном авионске кабине. Сваки милиметар ентеријера пажљиво је осмишљен, измерен, модулиран и уграђен у простор“, рекао је Јамазаки.

Извор: Политика

Back to top button