МагазинРегион

Српски дизајнери и модна кућа Диор оживјели креације Ангелине Аћимовић, дјевојчице настрадале у Рибникару

Почетак рада Фондације „Ангелина“, као и 16 хаљина најпознатијих домаћих модних дизајнера рађених по скицама Ангелине Аћимовић, трагично настрадале дјевојчице 3. маја 2023. у Основној школи Владислав Рибникар, представљено је на свечаном догађају у Сава Центру. Израђене хаљине дио су иницијативе Фондације коју је основала породица Аћимовић, са циљем очувања сјећања на њихову ћерку Ангелину, али и све жртве настрадале у Рибникару, Дубони и Малом Орашју.

Овим поводом на свечаности су приказане и двије хаљине престижне француске модне куће Кристијан Диор, специјално креиране за ову прилику. Подршку породици пружили су и модни дизајнери: Игор Тодоровић, Драгана Огњеновић, Бата Спасојевић, Стефан Ђоковић, Александар Забуновић, Ива Батаковић, Светлана Јаћовић, Марија Тарлаћ, Ивана Давидовић, Инес Јанковић, Софија Милошевић, Мина Крстић, Катарина Јовановић, Јелена Филиповић, Сања Перић и Мелина Џиновић (Хамел).

„Иако је наша туга неизрецива, синоћ смо успјели сви заједно да призовемо свјетлост коју је Ангелина, као и сви њени другари, донијела у наше животе. Њен осмјех, радост и неизмјерна љубав наставиће да нас инспиришу и подсјећају на љепоту коју је пружала свуда гдје је крочила. Испуњени смо што ће изложене хаљине остати трајни симбол њеног неизмјерног талента и посебног умјетничког сензибилитета и дубоко захвални свим људима који су нам помогли и који нам стално пружају руку подршке“, изјавио је Анђелко Аћимовић, Ангелинин отац.

На догађају је био присутан велики број званица, међу којима су били и Ангелинини другари из разреда и школе, породице жртава, као и наставница историје, Татјана Стевановић, рањена у трагедији у Рибникару.

Хаљине ће од данас бити изложене у пословном дијелу у шопинг зони Сава Центра (улаз Сава Центар Бусинесс), а сви који буду жељели да подрже мисију фондације, имају могућност да их купе. Цијена појединачне хаљине је 800 евра, а сва средства биће усмјерена у даље активности фондације.

Фондација „Ангелина“ усмјериће свој будући рад на чување успомена на жртве и настојати да утиче на спречавање деструктивних појава у друштву, неговањем вриједности породице, заједништва и васпитања. Њен рад биће заснован на прикупљању донација, спонзорстава, добровољних прилога и поклона.

Извор: Оригинал магазин

Повезани чланци

Back to top button