Регион

Црна Гора: Оптужница против бившег директора Управе полиције

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против бившег директора Управе полиције Славка Стојановића, осумњиченог за злоупотребу службеног положаја и недозвољено држање оружје и експлозивних материја, објављено је на сајту овог тужилаштва.

У оптужници, коју је Тужилаштво данас предало Специјалном одјељењу Вишег суда у Подгорици, предложено је да Стојановићу буде продужена забрана напуштања стана с циљем обезбјеђења његовог присуства у поступку.

Стојановић се сумњичи да је 31. марта 2018. године у Подгорици, као службено лице и јавни функционер, противправним искориштавањем службеног положаја и овлаштења, прибавио другој особи имовинску корист и другом нанио штету, наведено је у саопштењу тужилаштва.

Појашњено је да је Стојановић, након што је сазнао да је у Подгорици заустављен камион његовог пријатеља са цигаретама без потребне документације, наредио да полиција пусти возача и да камионом са цигаретама настави даље.

Стојановић је на тај начин свом пријатељу и возачу камиона прибавио имовинску корист од 126.000 евра, а буџету Црне Горе нанио штету од 112.504 евра, јер су цигарете морале да буду одузете.

Из Тужилаштва су истакли да се из доказа прикупљених у претходном поступку основано сумња и да је окривљени, у новембру прошле године у породичној кући у Подгорици држао пиштољ без одговарајуће исправе о оружју, који је полиција пронашла приликом претреса.

“Окривљени је у одбрани у битном признао кривична дјела за која је оптужен”, рекли су из Тужилаштва, те додали да је предложено да се окривљеном изрекне мјера одузимања предмета кривичног дјела.

Повезани чланци

Back to top button