ВијестиДруштвоИсточно Сарајево

Катић: Подршка борачким категоријама

Општина Источно Ново Сарајево расписала је Јавни позив за додјелу 150.000 КМ буџетских средстава за спровођење мјера енергетске ефикасности у стамбеним објектима у власништву демобилисаних бораца, породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, као и чланова породица умрлих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истако је да се пројекат реализује у сарадњи са општинском Борачком организацијом, са којом постоји изузетна сарадња, а што је дио активности бриге о људима који припадају борачким категоријама.

“Максималан износ по апликанту је 3.000 КМ. Пројекат подразумијева замјену кровова, термоизолационих фасада и спољне столарије. Један од услова је да је лице становник Источног Новог Сарајева, да има пребивалиште на адреси објекта за која се траже средства, предност имају породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди, демобилисани борци од прве до пете категорије, који ће добити највећи број бодова, а у обзир ће бити узет и њихов социјални статус“, рекао је Катић.

Катић је подсјетио и да је у првом јавном позиву за систематске прегледе бораца прегледано њих 150, те најавио да ће у сљедећој седмици ће бити објављен нови јавни позив, с обзиром да се то показао као добар и користан пројекат за борачку популацију са овог подручја.

Предсједник општинске Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак рекао је да је овај пројекат само наставак добре сарадње са Општинском управом, те истакао да ће комисија приликом разматрања пријава радити у складу са правилником, како би бодовање било извршено коректно и да они који имају највише бодова и добију помоћ.

Тушевљак је напоменуо да је у току пројектовање централног спомен-обиљежја православног крста који ће бити постављен на кружни ток у Улици Стефана Немање, те да ће ове године биће завршена и спомен-плоча за 256 погинулих бораца са Враца.

Јавни позив биће отворен до 17. маја 2024. године.

Више инфомација на линку 🔽 https://shorturl.at/bfrxS

Извор: Општина Источно Ново Сарајево

Повезани чланци

Back to top button