ВијестиДруштвоИсточно Сарајево

На Палама отворена изложба ручних радова

У Културно-спортском центру Пале синоћ је отворена 12. изложба ручних радова, накита, слика, сувенира и других креативних предмета направљених од природних материјала.

Ријеч је о изложби хуманитарног карактера у којој учествује 10 излагача са подручја ове општине.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо рекла је да су осим традиционалног ручног рада, веза и плетења изложени и производи за његу лица и тијела, слике и украсни предмети од конца, накит и по први пут играчке и други предмети рађени у моделу 3Д.

“Изложба је од великог значаја и за појединце и за удружења. Имамо неколико излагача који ће зарађена средства донирати за куповину васкршњих пакета онима којима је потребно”, истакла је Брезо.

Како је објаснила, циљ манифестације је његовање српске културе и традиције, као и чување оваквих радова од заборава.

Данијела Лаковић истиче да већ три године учествује на изложби ручних радова, да представља сувенире рађене од дрвета који су декоративни и украсни те да јој овакве изложбе и манифестације много помогну у унапређењу посла.

Предсједник Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама “Сунце” Миленко Вујиновић рекао је да ово удружење константно учествује на изложби са радовима рађеним на инклузивним радионицама, а најчешже је ријеч о кутијама, вазама, флашама и тацнама.

На изложби је своје радове представила и Основна школа “Мокро”.

Директор ове школе, Радмила Веселиновић рекла је да су представли рукотворине ученика и наставника чија је тема Васкрс, те медањаке, слике и вез.

Изложбу ручних радова можете погледати данас и сутра, 19. априла, од 9.00 до 15.00 часова.

Фото: Културно-спортски центар Пале

Back to top button