ВијестиДруштвоИсточно Сарајево

Руски студенти посјетили Градску управу Источно Сарајево

Студенти Универзитета “Лобачевски” из руског Нижњег Новгорода, заједно са професором Филозофског факултета на Палама, посјетили су Градску управу Источно Сарајево, гдје су се упознали о раду ове установе, као и историјату и данашњој организацији града Источно Сарајево.

Руски студенти у посјети Републици Српској и Палама бораве у оквиру студентске размјене, организоване у сарадњи Филозофског факултета на Палама и Универзитета “Лобачевски” у Нижњем Новгороду.

У име градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, руске студенте је угостио шеф његовог кабинета Огњен Сладоје, који је изразио задовољство због њихове посјете Градској управи и поручио да су у Источно Сарајево увијек добродошли.

Он је изразио задовољство због чињенице да се академска, научна и културна сарадња локалних заједница, институција и установа из Републике Српске и Русије све више развија.

С обзиром на то да гости из Русије студирају словенске језике и новинарство, представљен им је начин сарадње Градске управе Источно Сарајево са медијима, чији је циљ како повећање транспарентности рада Градске управе, тако и боља промоција активности комплетне градске администрације.  

Студенти из Русије захвалили су на пријему у Градској управи, наводећи да се у Источном Сарајеву осјећају угодно и да би вољели да своје даље образовање, уколико буду у могућности, наставе на Универзитету у Источном Сарајеву.

Асистент на Катедри за новинарство Филозофског факултета Стефан Ратковић истакао је да ће боравак руских студената на овом факултету додатно ојачати сарадњу Источног Сарајева и Нижњег Новгорода у областима науке и културе.

Према његовим ријечима, студенти са Пала редовно бораве на студентским размјенама у Русији, а у будућности ће бити организовано још посјета руских студената Српској.

Извор: Град Источно Сарајево

Повезани чланци

Back to top button