Магазин

Ресторан са дигиталним детоксом отворен у Верони

Новоотворени ресторан „Al Condominio” у Верони нуди јединствени гастрономски доживљај, употпуњен дигиталним детоксом. Овај ресторан изазива конвенције и позива госте да се потпуно посвете тренутку, без ометања дигиталних уређаја.

Ево како то функционише: Гости су позвани да забораве на своје мобилне телефоне и потпуно се посвете уживању у јелу. Као награду за ову одрицање, добијају бесплатну боцу вина.

На улазу, гости могу даодеру да оставе своје телефоне у посебној кутији, „поштанском сандучету”. Кључ од кутије показују конобару, а заузврат добијају своју боцу вина. Гости на крају, такође, могу оставити рецензију свог оброка у кутији. Најбоља рецензија ће им донијети бесплатан оброк приликом сљедеће посјете.

Атмосфера и креативност у овом ресторану су јединствени. Ресторан има разноврсне стилове и концепте, од класичног до ретро и индустријског. Кухиња је отворена, па гости могу да посматрају припрему јела. Јела су инспирисана личностима из италијанске историје. Традиција се мијеша са иновацијом.

Ресторан „Al Condominio” нуди аутентично искуство уживања у храни и дружењу, без ометања технологијом.

Широм свијета постоје и други ресторани који награђују госте за некоришћење мобилних телефона током оброка. Неки, на примјер, нуде попусте или бесплатне оброке као подстицај за госте да се одрекну својих телефона и посвете се искуству заједничког оброка без ометања или сликања хране. Ова пракса је дио ширег тренда дигиталног детокса, гдје људи бирају да се одвоје од својих уређаја како би побољшали квалитет међуљудских односа и уживали у оброку.

Извор: Политика

Back to top button