БиХВијестиРепублика Српска

И данас киша, пљускови и грмљавина

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно и нестабилно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, те максималном температуром од 19 до 27 степени Целзијусових.

Прије подне се на југу очекују јаче падавине које ће се премјештати ка истоку. На сјеверу ће бити суво уз сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана киша ће јачати на западу и постепено ће се ширити ка сјеверу до ријеке Саве и истоку.

Послије подне ће бити нестабилно уз честу кишу и јаче пљускове са грмљавином. На западу и сјеверу очекују се и локалне непогоде уз обилније падавине у кратком периоду и појава града понегдје.

На југу ће током дана бити више сувог и сунчанијег времена. До вечери ће киша престати у свим предјелима, а у ноћи се поново очекују слабије падавине.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, при пљусковима повремено јак.

У већини предјела јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница шест, Гацко, Соколац и Иван Седло 12, Сарајево 14, Требиње, Дрвар и Ливно 15, Билећа, Зворник, Градачац и Тузла 16, Бањалука, Приједор, Добој, Бијељина, Мостар и Зеница 17, те Вишеград и Неум 18 степени Целзијусових.

Извор: Срна

Повезани чланци

Back to top button