ДруштвоИсточно Сарајево

Расписан конкурс за упис студената на УИС

Конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2024/2025. години на Универзитету у Источном Сарајеву расписан је данас, саопштено је из Универзитета.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицима УИС почиње 24. јуна и завршава се 28. јуна.

Пријава кандидата на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет у Фочи, може се извршити и електронским путем (https://estudent.ues.rs.ba/), у периоду од 24. до 29. јуна.

Кандидати који пријаву реализују електронским путем дужни су конкурсну документацију доставити приликом полагања пријемног испита.

Полагање пријемног испита обавиће се 1. јула са почетком у 9.00 часова.

На Медицинском факултету, Музичкој академији и Академији ликовних умјетности УИС пријемни испит ће бити одржан 1. и 2. јула са почетком у 9.00 часова. Студијски програм Медицина 1. јула у 9.00 часова, а студијски програми Стоматологија, Специјална едукација и рехабилитација и Здравствена њега 2. јула у 9.00 часова.

Студијски програми на енглеском језику

Пријављивање кандидата на студијске програме Медицина на енглеском језику и Стоматологија на енглеском језику на Медицинском факултету у Фочи почиње 17. јуна, а завршава се 28. јуна (електронским путем на мејл адресу studiesinenglishmf@gmail.com).

Полагање пријемног испита биће одржано 4. јула у 9.00 часова (онлајн). Објављивање резултата конкурса је 8. јула до 14.00 часова. Упис примљених кандидата почиње 15. јула, а завршава се 19. јула.

Пријављивање кандидата на студијске програме на енглеском језику Електротехничког факултета Источно Сарајево почиње 17. јуна, а завршава се 28. јуна (електронским путем на мејл адресу kontakt@etf.ues.rs.ba ).

Полагање пријемног испита одржаће се 4. јула 2024. године у 9.00 часова (онлајн). Објављивање резултата конкурса је 8. јула до 14.00 часова. Упис примљених кандидата почиње 15. јула, а завршава се 19. јула.

Пријављивање кандидата на студијски програм Хемијско инжењерство и технологија на енглеском језику на Технолошком факултету у Зворнику почиње 17. јуна, а завршава се 28. јуна (електронским путем на мејл адресу studsluzbatfzv@gmail.com ).

Полагање пријемног испита одржаће се 4. јула у 9.00 часова (онлајн). Објављивање резултата конкурса је 8. јула до 14.00 часова. Упис примљених кандидата почиње 15. јула, а завршава се 19. јула.

Други уписни рок

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом року не упишу планирани број студената.

Пријављивање кандидата почеће 26. августа, а завршава се 30. августа. Детаљи о терминима уписа у другом уписном року доступни су у Конкурсу.

Факултети/академије Универзитета у Источном Сарајеву који у другом уписном року не упишу планирани број студената могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 30. септембра.

Конкурсни рокови – Други и трећи циклус студија

На Универзитету у Источном Сарајеву полагање пријемног испита на другом циклусу студија обавиће се 21. октобра са почетком у 9.00 часова, док је објављивање резултата конкурса 23. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почиње 24. октобра и завршава се 30. октобра.

На Електротехничком факултету и Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву кандидати који конкуришу за упис на други циклус студија не полажу квалификациони испит. Кандидати ће бити рангирани по успјеху на првом циклусу студија појединачно за сваки студијски програм.

Факултети/академије Универзитета у Источном Сарајеву који у првом уписном року не упишу планирани број студената могу организовати други уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 15. новембра 2024. године.

Извор: Универзитет у Источном Сарајеву

Повезани чланци

Back to top button