ДруштвоМагазин

Прича о инклузији, пријатељству, разумијевању, породичној љубави

Продуценати и сценаристи успјешних анимација „Тед Изгубљени пустолов” и „Мумије” враћају се на јесен у биоскопе доносећи на репертоар најновији анимирани наслов „Клинци каубојци”. Редитељ и косценариста филма Педро Солис, уједно и креатор најнаграђиванијег кратког анимираног филма „Cuerdas”, из које је и рођена најновија цртана авантура, доноси на платно вестерн причу о пријатељству, разумијевању, породичној љубави, инклузији. 

Јунаци су смјештени у Америци с краја 19. вијека. Двоје сирочади, брат и сестра, из Ирске путују за Њујорк како би пронашли свог блиског рођака. Кришом улазе у воз који их одводи на Дивљи запад. Путујући кроз аутентичне предјеле Америке и суочавајући се са опасностима и разбојницима, током својих авантура наилазе на дјечака са којим склапају велико пријатељство, доживљавајући заједно бројне пустоловине.

Идеја за надоградњу приче

Један од најуспешнијих пројеката редитеља Педра Солиса послужио је као идеја за настанак анимиране надоградње о веома посебном дјечаку који се досељава у школу гдје га једна дјевојчица прихвата као великог пријатеља. Кратка, десетоминутна прича о инклузији награђена је 2014. и 2015. са више од 60 награда на бројним међународним фестивалима.

Извор: Политика

Back to top button